Categories
journal

Kurzemes kross

Kopš Romāns pārcēlās uz Ventspili, sākām kultivēt domu par braucienu Kurzemes pusē. Kalendārā protu redzēt tikai nedēļu uz priekšu, tāpēc Romāns jau laicīgi ierosināja izmantot garās brīvdienas Latvijas Neatkarības  Atjaunošanas dienas ietvaros. Saskaņojām loģistiku, rezervēju no mammas mašīnu, un lozējām uz labvēlīgiem laikapstākļiem. Jep, braucu ar mammas mašīnu.


Ceturtdien, 4. maija pēcpusdienā Ventspils mūs sagaida ar zilām debesīm un vasaras Sauli. Esam trāpījuši ar laikapstākļu lozi.

Ierašanās vakarā braucienu atklājam ar ekskursiju Ventspilī Romāna vadībā. Izbraucam galvenos apskates punktus – promenādi, nedaudz vecpilsētas, zem govīm arī. Pārsteidzoši, pilsētā nemana aktivitāti – ne mašīnas, ne cilvēki, nekādas svinības. Visi ventspilnieki gan jau pa saviem laukiem saskrējuši.

Velo limbo
Marina testē ekipējumu

Pabeidzam ceļu pa meža parka taku pie Hūtes. Visnotaļ iespaidīgi, tāds mākslīgs uzbērums savulaik uzņēmis vietējās snovborda sacensības. Turpat parkingā satikušies vietējie BMW entuziasti ar golfiņiem un apspriež dienas notikumus. Vakara aukstums ieplūst gaisā, un minam atpakaļ uz Romāna dzīvokli.

Redzējām daudz krānus
Sviestmaižu fabrika
Romāna dzīvoklis ir tikai knapi 40 m2, bet izdodas atrast vietu apgulties 5 braucējiem un 5 drapaniem. Man vieta kaut kur starp galdiņu un Marinu.
UCI krāsās?
Slīteres bāka
Aitas dara aitu lietas
Kokaino banda

Brauciena reljefa profils Latvisks un bez pārsteigumiem – plakans – vienīgie kāpumi un kritumi plānojās nobraukt un uzbraukt senā ledus ezera stāvkrastos. Segums 40/60 asfalts/grantene, un brauciens kā pa veloceliņu, šoferīši cieņpilni apdzen pa pretējo joslu. Var brīvi dot pa pedāļiem un sekot ainavai.

Honda Jazz ietilpst 3 velo un 3 braucēji
Puķu paklājs Dundagā
Leģenda vēsta, ja izdodas atvērt šim krokodilam žokļus, tad jādodas uz DEPO pēc cementa
Kaplējam granti
Skats no malas demonstrē putekļu mākoni pēc baļķvedēja. Vienu piedzīvojām, no otra izsprukām. Īsi pēc tam tomēr atkal rijām putekļus no lauku šķūninga 4×4 bagija.

Apdzīvotās vietas mūsu maršrutā bija Dundaga, Vīdale, Mazirbe. Dundagā kāds ziņkārīgs kungs pajautā par mūsu dienas plāniem. Atzinīgi novērtē pūliņus Latvijas apceļošanā uz velosipēdiem. Vīdalē labākā vieta pauzei turpat ārpus veikala durvīm uz betonētas maliņas, kur tiek likvidētas sviestmaizes. Faktiski krava vieglāka nepaliek, tikai maina novietojumu no bagāžas uz mūsu vēdera dobumiem. Garām ar troksni panesas enduro motociklistu trijotne, kuru pēc tam redzēsim cīnoties ar grants karjera sienām.

It kā Top 3 dižozols Latvijā, bet tuvumā nevienas norādes.
Dižs bez šaubām – šīs grumbas ir pieredzējušas daudz gadalaiku
16% lejā un aiziet ezera gruntē
Kāpu zonā tikai stumjot
Mums ir pievienojies pavadonis
Suns sāka sekot pie iebraukšanas Mazirbē. Pludmalē izspieda siermaizes, un nozuda pie nākamajiem draugiem.

Pēdējā taisnē līdz Slīteres bākai sākam skrieties. Mazirbes petura devusi spēkus pedalēt, un labvēlīgais vēja virziens dzen uz priekšu. Ja redzi kādu saņemam dropus, esi gatavs dot pa klaņiem līdz tīšanai vai elpas izsīkumam,  lai nu kurš ir pirmais.

Gala līnija
Finiša aleja